Huawei'den ayrılarak bağımsız bir marka haline gelen Honor, yapay zeka (AI) alanındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, şimdi de DeepSeek-R1 yapay zeka modelini akıllı telefonlarına ve dizüstü bilgisayar serisine entegre etmeye hazırlanıyor.
Honor'un Akıllı Asistanı YOYO, DeepSeek-R1 ile Güçleniyor
Hatırlanacağı üzere DeepSeek AI, Ocak ayında tanıttığı R1 sohbet botuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Düşük maliyetli ve yüksek performanslı yapay zeka modeli, ChatGPT’ye önemli bir rakip olarak gösteriliyor. Daha önce Huawei cihazlara entegre edileceği duyurulan DeepSeek-R1, şimdi de Honor’un akıllı asistanı YOYO'nun yeni versiyonunda kullanılacak.
📌 Honor'un açıklamalarına göre:
- YOYO’nun aylık 130 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.
- DeepSeek entegrasyonu sayesinde doğal dil işleme, bağlamsal anlama ve mantıksal akıl yürütme gibi özelliklerde önemli gelişmeler sağlanacak.
- Kullanıcılara daha sezgisel, daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulması hedefleniyor.
Hangi Honor Cihazlar DeepSeek-R1 Güncellemesi Alacak?
DeepSeek-R1, MagicOS 8.0 ve üstü sürüme sahip Honor akıllı telefonlarda kullanılabilecek. Güncellemeyi almak için:
✔ YOYO asistanının 80.0.1.503 sürümüne yükseltilmesi gerekiyor.
Küresel Pazar İçin Belirsizlik Sürüyor
Şu an için DeepSeek-R1'in entegrasyonu sadece Çin pazarına özel olacak. Honor’un bu yapay zeka desteğini küresel pazara taşıyıp taşımayacağı ise henüz bilinmiyor.