İçmeye su bulamayan Samsun’da binlerce insan var. Aslında su var ama hazır suyu vatandaşlara götürecek hizmet bir türlü yok. Belediye başkanlarının vatandaşlarla bir araya gelince naralarını bilirsiniz, ‘Hangi yılda yaşıyoruz. Artık eskisi gibi bu köyün yolu yok, bu köyün suyu yok, sıkıntıları geride kaldı. Artık hangi köyün interneti yok hangi köyde bilgisayar yok. Bunları tartışıyoruz’ diyen başkanlar halen vatandaşın en büyük ve acil ihtiyacı olan su sorununu çözememiş görülüyor.
MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKIYOR
Vatandaşların muslukların su yerine çamur akıyor. Defalarca dertlerini yetkililere ilettikleri söyleyerek, bu soruna halen bir çözüm bulamadılar diyerek dert yanıyor. Bacak bacak üstüne atmış belediye başkanımız da artık su ve yol sorunu bitti diyerek hem köylünün hemde çevresinin gazını alıyor.
TUT ŞUNUN UCUNU DÖŞÜYELİM ABİ
Samsun’un su potansiyelleri çok yüksek. Yeşilırmak, Kızılırmak, göller, dereler, çaylar, barajlar alabildiğine çok. Park bahçe yapmayı belediye başkanlığı görevi sananlar, vatandaşların asıl ihtiyaçlarını karşılamaya gelince sınıfta kalıyor. Yıl olmuş 2016 biz hala temiz su bulmakta zorlanıyoruz. Üstüne birde İlkadım ile Canik ilçesini birbirinden ayıran Mert ırmağına fabrika atıklarını salıyoruz. Nerede kaldı belediyecilik? Ama iş paraya gelince çok iyi para kazanma yöntemlerini biliyorlar. Hatta bu iş üstüne ihtisas yapmışlar.
UTANMAYIN OKUYUN!
Şimdi aşağıda okuyacağınız yerler, Samsun’un bazı su sıkıntısı çeken yerleşim alanları. Belki görürlerde utanırlar diye bir kez daha yazacağım.
İşte Samsun’un Su Sıkıntısı Çeken Yerleşim Alanları
Havza ilçesinde Başpelit, Gidirli, Çayırözü ve Aşağı Susuz mahalleleri,
Kavak ilçesinde Karga, Tepe Köy, Göçebe, Hacılı, Ağcakise, Azaklı, Karantu ve Alagömlek mahalleleri, Vezirköprü ilçesinde Kuruçay, Doyran, Gölalan, Habip Fakı, Aktepe, Çalköy, Esentepe ve Güldere mahalleleri,
Asarcık ilçesinde Emir Musa, Musa Ağa, Alan, Aşuru ve İmamlı mahalleleri
Salıpazarı ilçesinde, Yavaşbey, Kuşcağız, Kırgıl, Tepe Altı mahalleleri
Okan Çakır/Gerçek Taraf