Akreditasyon Öncesi Hazırlıklar Başladı
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin doğal afet ve acil durumlara müdahale amacıyla kurduğu Samsun Arama Kurtarma (SAK) ekibi, akreditasyon öncesi önemli bir adım atıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında imzalanan protokol kapsamında, SAK ekibi İHH’dan eğitim alacak.
Protokolün Amacı ve Hedefleri
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve İHH Samsun Şube Başkanı Mustafa Yeşil tarafından imzalanan protokol; afetlere müdahalede ekibin kapasitesini artırmayı, gönüllülerin profesyonel eğitim almasını sağlamayı ve toplumsal afet bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, SAK ekibine yüksekten inme, enkaz altından kurtarma, tahliye gibi uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimler, hem ekibin yetkinliğini artıracak hem de akreditasyon sürecine katkı sağlayacak.
Eğitim ve Tatbikatlarla Güçlü Bir Ekip
İHH, iş birliği çerçevesinde eğitim, tatbikat ve sertifikasyon süreçlerini destekleyecek. Ayrıca yeni ekiplerin kurulmasına da katkıda bulunacak. Başkan Halit Doğan, SAK ekibinin sadece Samsun’da değil, diğer illerde de doğal afetlere müdahale edebilecek donanıma kavuşacağını belirtti.
Başkan Doğan’dan Güvenli Yaşam Vurgusu
Başkan Halit Doğan, protokolün önemine değinerek, “Bu iş birliği ile ekibimiz daha tecrübeli ve donanımlı hale gelecek. İHH’nın yıllardır süregelen tecrübeleriyle bu süreci güçlendireceğiz. Protokolümüzün şehrimize hayırlı olmasını diliyor, hemşehrilerimize güvenli bir yaşam temenni ediyorum” dedi. Ayrıca, afet anında hızlı ve etkili müdahalenin Samsun halkı için büyük bir güvence oluşturacağını ifade etti.