Samsun Yelken İhtisas Spor Kulübü, 2-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek başkanlık seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Mevcut başkan Ertekin Sezer, geride kalan üç yılın başarılarını anlatarak yeni döneme yönelik projelerini üyelerle paylaştı. Samsun’u uluslararası bir yelken merkezi haline getirme hedefiyle hareket ettiklerini belirten Sezer, kulüp üyelerinden destek istedi.
"Birlikte Büyük İşler Başardık"
Kulüp başkanlığı süresince büyük ilerlemeler kaydettiklerini vurgulayan Sezer, altyapı yatırımları ve sportif başarılarla dolu bir dönem geçirdiklerini ifade etti.
“Üç yıl içinde toplam 61 yarışa katıldık, sporcularımız 49 derece elde etti. Samsun’u ulusal ve uluslararası yarışmalarda gururla temsil ettik. Bunun yanı sıra kano ve kürek branşlarında yeni yatırımlar yaparak spor çeşitliliğini artırdık. Kış ve yaz okullarında toplam 545 öğrenciyi yelkenle tanıştırdık” dedi.
Kulüpte yapılan yeniliklerden de bahseden Sezer, tesisleşme konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. “Kulüp binamızı, spor salonumuzu, iskelelerimizi ve sosyal alanlarımızı modernize ettik. Restoranlarımızı, çocuk parklarını, spor sahalarını ve bilardo salonumuzu yeniledik. Yeni araç, bot ve ekipmanlar alarak kulübümüzün sportif imkânlarını güçlendirdik” ifadelerini kullandı.
Kadın Yelkenciliği ve Engelli Sporcular Desteklenmeye Devam Edecek
Samsun Yelken İhtisas Spor Kulübü’nün sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini belirten Sezer, engelli bireyler için yelken eğitimleri düzenlediklerini, amatör denizcilik kurslarıyla 570 kursiyere ulaştıklarını ve koruma altındaki çocukları yelkenle tanıştırdıklarını ifade etti.
“Kadın yelkenciliğini teşvik etmek amacıyla özel eğitim programları başlattık. Önümüzdeki dönemde bu projeleri daha da genişleteceğiz” dedi.
Yeni Dönemde Hedef: Uluslararası Tanınırlık
Kulübün uluslararası alanda daha fazla tanınması gerektiğini söyleyen Sezer, yeni dönemde Samsun’u küresel yelken camiasında bir marka haline getirmek için önemli projeleri olduğunu belirtti.
“Uluslararası Karadeniz Boat Show’u her yıl Samsun’da düzenleyerek bölgedeki yatçılık sektörünü canlandıracağız. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle ortak projeler geliştirerek Samsun’u yelken sporunda önemli bir merkez haline getireceğiz. Milli sporcu yetiştirme hedeflerimizi büyüterek olimpiyat düzeyinde sporcular yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Çevreci Projeler Öne Çıkıyor
Yeni dönemde sürdürülebilir denizcilik ve çevre dostu projelerin öncelikli olacağını açıklayan Sezer, “Yeşil Yelken – Sürdürülebilir Denizcilik Projesi kapsamında deniz temizliği kampanyaları düzenleyecek, elektrikli ve hibrit yat kullanımını teşvik edeceğiz. Karadeniz sahillerinde kıyı temizliği ve doğa dostu projeleri destekleyerek çevreci bir kulüp olmaya devam edeceğiz” dedi.
“Daha Büyük Başarılar İçin Birlikte Hareket Edelim”
Konuşmasının sonunda kulüp üyelerine seslenen Sezer, Samsun Yelken İhtisas Spor Kulübü’nü daha güçlü bir noktaya taşımak için birlik olmanın önemine dikkat çekti.
“Samsun Yelken İhtisas Spor Kulübü olarak büyük bir aile olduk. Yeni başarılar kazanmak için birlikte hareket etmeliyiz. Beni ve yönetim ekibimizi tekrar göreve layık görürseniz, Samsun Yelken İhtisas Spor Kulübü’nü Karadeniz’in en güçlü yelken merkezi yapmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
📌 Seçim süreci 2-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek ve kulüp üyeleri, Samsun Yelken İhtisas Spor Kulübü’nün geleceğini belirlemek için sandık başına gidecek.