Meclis toplantısında, Başkan Hamit Kılıç, yeni alınan makam aracı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Makam arabamız 15 yıllıktı, yenisini aldık. Ödediğimiz para tam 2 milyon 600 bin lira. VIP donanımı da dahil. Bafra Belediyesi’ne yakışır bir araç aldık. İhtiyaç olursa yine alırız" ifadelerini kullandı.
Ömer Ocak’ın ardından CHP Meclis Üyesi Turgay Bayrak da konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Bayrak, Başkan Kılıç’ın "Bindiğin araba kaç liralık?" sözlerine tepki göstererek, "Vatandaş kendi alın teriyle alıyor, böyle bir şey sorulmaz" dedi.
![](https://www.gercektaraf.com/uploads/upload-image/2025/2/1738781283670-image.jpg)
Başkan Kılıç ise makam aracıyla ilgili eleştirilere karşılık, "İstersem 10 milyonluk araç alırım" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Bayrak, "Alamazsınız başkanım" yanıtını verdi. Ancak Kılıç, "Aldık işte, 2 milyon 600 bin TL. Yarın istersek başka bir şey alırız, kepçe alırız, greyder alırız, kimse karışamaz" diyerek konuyu noktaladı.
İşe Alım Tartışması Mecliste Gerginliği Artırdı
Mecliste gerilim, belediyedeki mühendis alımları ile ilgili soruların gündeme gelmesiyle daha da yükseldi. CHP’li Turgay Bayrak, belediyenin mühendis alımı yapmadığını belirterek, "Belediyenin ilanlarında mühendis ilanı yok" dedi.
Başkan Kılıç ise bu iddiayı reddederek, ilanların olduğunu söyledi. Ancak Bayrak, "Göstersin arkadaşlar, yok" diyerek ısrar edince tartışma büyüdü.
Gerginliğin tırmandığı anlarda, Başkan Kılıç, "Başkan karar verdiği her şeyi alır" diyerek meclis toplantısını terk etti. Bu sırada Turgay Bayrak, "Meclisi böyle yönetmek olmaz. Sorgulamak bizim hakkımız" diyerek durumu eleştirdi.
Kaynak: Bafra haber