Gerçek haber halktan Taraf
35,9019 %-0.09
37,4329 %0.2
44,9669 %0.11
Gerçek Taraf / Samsun Haber SAMSUN Atakum Belediyesi'nde Maaşlar Ödenmeyince İşçilere Ücretsiz İzine Çıkın Denildi

Atakum Belediyesi'nde Maaşlar Ödenmeyince İşçilere Ücretsiz İzine Çıkın Denildi

Samsun'un Atakum ilçesinde, CHP'li belediyede yaşanan maaş ödemeleri krizi giderek derinleşiyor. Belediye şirket çalışanlarının maaşlarının taksitle dahi ödenememesi nedeniyle işçiler ile sendika arasında huzursuzluk arttı. Bu süreçte sendika temsilcisi istifa etti ancak daha sonra göreve geri döndü.

Maaşların Ödenememesi Gerilimi Tırmandırdı

Atakum Belediyesi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışanlarına maaş ödemekte zorlanıyor. İşçiler, maaşlarının ödenmemesi üzerine sendika temsilcilerine baskı yapmaya başladı. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın belediye temsilcisi Mustafa Kızılkaya, işçilere gönderdiği mesajda, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek istifa etti. Ancak sendika, istifayı kabul etmeyerek Kızılkaya'yı yeniden göreve çağırdı.

Yeni Yıla Maaşsız Giriş

Belediye işçileri maaşlarını alamadan yeni yıla girerken, ücretsiz izne çıkarılacakları iddiaları da tepkilere neden oldu. İşçiler, ekonomik zorluklar karşısında çaresiz kaldıklarını belirterek, "Belediyeyi yönetememek bizim suçumuz gibi davranılıyor" ifadelerini kullandı.

Ücretsiz İzin Planı Tartışma Yarattı

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ekonomik sıkıntılar nedeniyle işçileri kademeli olarak ücretsiz izne çıkarmayı planladığı iddialarıyla gündeme geldi. Bu durum, hem belediye çalışanlarının hem de sendika temsilcilerinin tepkisini çekti.

Sendika ve Belediye Görüşmeleri Devam Ediyor

DİSK yetkilileri, belediyenin üst yönetimiyle maaş sorunlarına çözüm bulmak için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Ancak henüz somut bir çözüm önerisi sunulmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *