SAMSUN HABER: Samsun'da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Şubat 2025 Çarşamba günü birçok ilçede eğitime ara verildi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden yapılan açıklamalara göre, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler izinli sayılacak.
Samsun'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Şubat Çarşamba günü bazı ilçelerdeki okullarda eğitime ara verildi. Samsun Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarının duyurusuna göre tatil kararı alınan ilçeler ve okullar şöyle:
19 Mayıs
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Kösedik, Kuşkayası, Karagöl Ş.Arif Çetin İlk/Ortaokulunda eğitim öğretime 19 Şubat 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Not: Kösedik, Aydınpınar, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Elmaçukuru, Yeşiltepe, Kuşkayası, Kuşkayası Kalık, Ormancık, Düzköy, Düzköy Değirmengüney, Çiftlik, Hibe Değirmengüney, Çepinler, Esentepe, Çetirlipınar, Karacaoğlu, Tepeköy, Çandır, Beylik, Kertme mahallelerinden taşıma yoluyla ilçe merkezine gelen öğrencilerimiz ve özel eğitim öğrencilerimiz 19 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır.
Alaçam
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezi köy okulları ve birleştirilmiş sınıflı köy okullarında 19 Şubat Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Not: İlçe merkezine taşıma yoluyla eğitime gelen öğrenciler izinli sayılacaktır.
Asarcık
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 19 Şubat 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.
Atakum
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Sarayköy İlk/Ortaokulu ve Özeren İlk/Ortaokulunda 19 Şubat Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Not: İlçe merkezine kırsal mahallelerden taşıma yoluyla eğitime gelen öğrenciler izinli sayılacaktır.
Ayvacık
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 19 Şubat 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.
Bafra
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Ortadurak, Müstecep İlk/Ortaokulu, Kolay Anadolu Lisesi, Kolay Ortaokulu, Neyzen Tevfik İlkokulunda 19 Şubat 2025 Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Not: Osmanbeyli Özel Eğitim Uygulama Okulu, Bafra Özel Eğitim Meslek Okulu, Şeyhulas Özel Eğitim Meslek Okulu, Mustafa Erdin İlk/Ortaokulu ve çeşitli kırsal mahallelerden gelen taşımalı eğitim öğrencileri izinli sayılacaktır.
Canik
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezi köy okulları ve birleştirilmiş sınıflı köy okulları (özel eğitim öğrencileri dahil) 19 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir.
Not: İlçe merkezine taşıma yoluyla gelen öğrenciler izinli sayılacaktır.
Çarşamba
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle birleştirilmiş sınıflı ilkokullar ve taşıma merkezi bazı okullarda eğitime 19 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Not: Bezirgan, Gülören, Koldere, Köroğlu, Karakaya, Ulupınar, Ağcagüney, Gökçeçakmak, Porsuk, Yeşildere ve Selimiye Mahallelerinden gelen özel eğitim öğrencileri izinli sayılacaktır.
Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı
Bu ilçelerdeki tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları 19 Şubat 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir.
İlkadım
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Toybelen İlk/Ortaokulu, Çatkaya İlk/Ortaokulu ve tüm resmi taşıma merkezi özel eğitim okul ve sınıflarında 19 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.
Tekkeköy
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezi ve birleştirilmiş sınıflı köy okulları (özel eğitim öğrencileri dahil) 19 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir.
Not: İlçe merkezine taşıma yoluyla gelen öğrenciler izinli sayılacaktır.
Terme
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Ambartepe İlk/Ortaokulunda 19 Şubat 2025 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
Not: Ambartepe, Kesikkaya, Uludere, Örencik mahallelerinden ilçe merkezindeki ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrenciler izinli sayılacaktır.
Yakakent
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Büyük Kırık Karaaba İlk ve Ortaokulunda 19 Şubat 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.
Not: İlçedeki taşımalı eğitim öğrencileri izinli sayılacaktır.
Vezirköprü
İlçede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal mahallelerdeki tüm okullarda 19 Şubat 2025 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir.
Not: Kırsal mahallelerden ilçe merkezine taşıma yoluyla gelen öğrenciler izinli sayılacaktır.
Yetkililerden Uyarı
Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanların buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi. Hava durumuna bağlı olarak yeni gelişmelerin takip edilmesi gerektiği belirtildi.