Gerçek haber halktan Taraf
38,1708 %0.04
43,9989 %0.69
4.127,40 % 1,24
6.748,30 % 1,24
86.622,71 %1.769
Gerçek Taraf SAMSUN HABER Engelsiz Turizm Etkinliğinde Görme Engelli Bireyler Kuş Cenneti’ni Hissetti

Engelsiz Turizm Etkinliğinde Görme Engelli Bireyler Kuş Cenneti’ni Hissetti

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Turizm Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte görme engelli bireyleri Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne götürdü. Betimleme yöntemiyle gerçekleştirilen gezide, katılımcılar doğayı dinleyerek keşfetti.

Kızılırmak Deltası’nda Erişilebilir Turizm Deneyimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Engelsiz Turizm” projesi, Turizm Haftası’nda özel bir etkinliğe sahne oldu. Görme engelli bireyler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni betimleme yöntemiyle gezerek doğayla iç içe bir gün geçirdi. Belediye, katılımcıların evlerinden alınıp deltaya ulaşımını sağladı; gönüllü üniversite öğrencileri ise etkinlik boyunca bireylere eşlik etti.

Görme Engelli Katılımcılar Doğayı Dinleyerek Keşfetti

Etkinlik süresince kuş cıvıltılarını dinleyen ve temiz havada yürüyüş yapan görme engelli bireyler, refakatçileriyle birlikte bisiklet sürerek bölgeyi deneyimledi. Güzellikleri işitsel betimlemelerle hisseden katılımcılar, doğayla bağ kurdukları anlamlı bir gün yaşadı.

Başkan Doğan: “Tüm Alanlarda Engelleri Kaldırma Konusunda Kararlıyız”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Samsun’da özel gereksinimli bireylerimizin turizm olanaklarından daha fazla faydalanabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Turizmde erişilebilirliğe dikkat çekmek amacıyla Engelsiz Turizm projesi kapsamında bu özel etkinliği düzenledik. Katılımcıların yüzündeki tebessüm, bizler için en büyük motivasyon kaynağı. Turizm başta olmak üzere tüm alanlarda engelleri kaldırmaya kararlıyız.”

Katılımcılardan Duygusal Mesajlar

Görme engelli katılımcılardan Seda Arslan, etkinlikle ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Çok güzel bir gün geçirdik. Özgür ve bağımsız hissettik. Arkadaşlar o kadar güzel betimledi ki her yeri kafamda canlandırabildim. Artık Kuş Cenneti’nin nasıl bir yer olduğunu hayal edebiliyorum.”

Bir diğer katılımcı Ahmet Tayfur Aslan ise, etkinliğin toplumsal bütünleşme açısından da önemli olduğunu vurguladı:

“Bugün doğada birlikte olmak, birlikte yaşama kültürünü geliştirmek adına çok anlamlıydı. Engelli-engelsiz bireyler bir aradaydık. Bu tür destekler bizler için çok kıymetli.”

Katılımcılardan Murat Şimşek de betimlemelerin ve ortamın kendilerine sunduğu deneyimin altını çizerek teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *