Gerçek haber halktan Taraf
35,9475 %0.03
37,4619 %0.27
45,0519 %0.29
Gerçek Taraf / Samsun Haber GÜNDEM Yaşama Tutunan Patiler Derneği Üyeleri, Hayvenseverlerden Topladığı 18 Milyon Lirayı Kendi Hesaplarına mı Aktardı?

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Üyeleri, Hayvenseverlerden Topladığı 18 Milyon Lirayı Kendi Hesaplarına mı Aktardı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Yaşama Tutunan Patiler Derneği" yöneticileri hakkında "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma başlatıldı. Dernek yöneticilerinin usulsüz işlemlerle kamuyu 18 milyon 627 bin 848 lira zarara uğrattığı öne sürülüyor.

 

Bağışlar Dernek Dışında Kullanıldı mı?

Savcılık tarafından hazırlanan dosyada, hayvanseverler tarafından yapılan bağışların, dernek yöneticileri tarafından şahsi çıkarlar için kullanıldığı iddia edildi. Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda, bazı şüphelilerin dernek hesaplarından yüksek miktarlarda para çekerek kendi hesaplarına aktardıkları ve dernek tüzel kişiliğini kullanarak kişisel servet edindikleri belirtildi.

Şüphelilerin bağışlarla gelen mamaları, kendi aile şirketlerinden satın alınmış gibi faturalandırarak sahte fatura düzenledikleri ve haksız kazanç elde ettikleri de iddialar arasında yer alıyor. Ayrıca, dernek yöneticilerine hukuka aykırı şekilde "huzur hakkı" adı altında ödemeler yapıldığı ve genel kurul kararı olmaksızın yüksek meblağların hesaplara aktarıldığı öne sürüldü.

Tanıklar Şok Eden İddialarda Bulundu

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan tanık Ş.G, Dernek Başkanı Buket Özgünlü’nün düzenlediği mama bağışı kampanyalarından gelen ürünleri, ailesine ait firmadan alınmış gibi gösterdiğini ve sahte fatura düzenlediğini belirtti. Aynı zamanda, dernek üzerinden pansiyon hizmeti almak isteyen kişilerin belirli işletmelere yönlendirilerek komisyon alındığı öne sürüldü.

Dosyada, Başkan Yardımcısı Demet Kılıç’a genel kurul kararı olmadan 707 bin 462 lira huzur hakkı ödendiği ve bu paraların dernek kasasına koyulmadığı iddia ediliyor. Kılıç’ın yanı sıra, Evren Kılıç ve Buket Özgünlü’nün de dernek hesaplarından yüksek miktarda para çekerek kişisel hesaplarına aktardıkları kaydedildi.

Sahte Fatura ve Kayyım Ataması

Firari şüpheli Tuna Boyacı’nın, sahibi olduğu pet ürünleri şirketi adına köpek maması satışı olmamasına rağmen sahte fatura düzenlediği ve bu yöntemle dernek üzerinden büyük meblağlar elde ettiği öne sürüldü.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Boyacı'nın dosyası ayrılırken, diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırlanması için uzlaşma sürecinin tamamlanması bekleniyor. Uzlaşma savcısının mahkemeden derneğe kayyım atanmasını talep edeceği ve sürecin kayyım aracılığıyla yürütüleceği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *