Ekrem İmamoğlu'na destek vermek amacıyla düzenlenen yürüyüş için Ege Üniversitesi öğrencilerinin WhatsApp grubunda örgütleme faaliyeti gerçekleştiren CHP'li bir provokatörün, "Polise taş atmayacaksak niye kaskları var" sözleri büyük yankı uyandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, devam eden terör ve yolsuzluk soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alındı.
CHP'de Olağanüstü Hareketlilik
Parti içinde ciddi bir hareketlilik ve belirsizlik söz konusu. Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması sonrası CHP, yeniden yapılanma sürecine girdi. Partinin önde gelen isimleri bu durumda hızla harekete geçerek, insanları sokağa çağırma çabası içerisine girdi. Toplumda oluşan infiali değerlendiren CHP yönetimi, hem sosyal medya üzerinden hem de yerel organizasyonlar aracılığıyla geniş çaplı bir protesto planı oluşturmayı amaçlıyor. Bu durum, CHP için oldukça kritik bir dönüm noktası yaratabilir. Özellikle partinin genç kesimi, sosyal medya platformları üzerinden birlikteliklerini artırarak etkinliklerine hız vermeyi planlıyor.
Öğrenci Grubunda Provokatif Mesajlar
İzmir'deki Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, okul içerisindeki güncel gelişmelere dair bilgi alışverişi yapmak amacıyla bir WhatsApp grubu kurmuştu. Ancak bu grup, söz konusu provokatörlerin kışkırtıcı eylemlerine sahne oldu. İmamoğlu'na destek amacıyla organize edilen yürüyüş için öğrencilerin katılımını artırmayı hedefleyen sözler, sosyal medyada birçok kişinin dikkatini çekti. Dikkat çeken yazışmalardan biri, Berfin adlı bir kullanıcıdan geldi. Mesajında, “Polise taş atmayacaksak niye kaskları var” ifadelerini kullanarak destek yürüyüşünün seyrini sorguladı. Bu tarz ifadeler, grubun amacını ve yönünü belirleyici bir unsur haline geldi.
Sanal Örgütlenme ve Etkileri
Gözlemler, siyasi etkilerin sanal ortamlara taşındığını gösteriyor. CHP, sosyal medya platformları ve WhatsApp grupları aracılığıyla kitleleri mobilize etmeye çalışırken, provokatörler de bu durumu kendi çıkarları doğrultusunda kullanma çabasında. İzmir genelinde birçok farklı okula çağrıda bulunarak etkinliklerini genişletmeye çalışan bu gruplar, mevcut siyasi iklimi daha da germe potansiyeline sahip. Bu tür sanal örgütlenmeler, gençlerin siyasi duruşlarını etkilemede önemli bir rol oynayabilir. Fakat, bu yaklaşımların sorun çözme yerine daha fazla çatışma yaratabileceği de göz önünde bulundurulmalı.