Gerçek haber halktan Taraf
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
6.665,68 % 0,33
84.675,49 %-0.276
Gerçek Taraf DÜNYA Çinliler Bu Garip Buluşun Peşini Bırakmıyor

Çinliler Bu Garip Buluşun Peşini Bırakmıyor

Çin, Tiangong-2 uydusunda EmDrive teknolojisini test ediyor. Bilim insanları arasında tartışmalı olan bu teknolojinin uzay araçları için güç sağlayabileceği düşünülüyor. Ancak EmDrive'ın çalışıp çalışmadığı henüz kanıtlanmış değil.

IBTimes UK'in haberine göre Çin, sahibi olduğu Tiangong-2 uydusu üzerine bir EmDrive taşıyor. Ülkenin ne gibi testler gerçekleştirdiği bilinmiyor, ancak açıklamanın ilgi çekeceği kesin.

Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesi Science and Technology Daily'ye göre ülke, EmDrive teknolojisini son beş yıldır test ediyor. CAST'teki uydu bölümü başkanı Dr. Chen Yue'nun basın toplantısında söylediklerine göre Çin, "farklı prototip prensiplerine göre birkaç spesifikasyon geliştirmiş durumda".

2006'da Britanyalı mühendis Roger Shawyer tarafından hayali kurulan "tepkisiz" motor, üzerindeki koni şeklindeki boşluk içerisinde elektromanyetik dalgaları sektirerek çalışıyor. Bunun çok küçük bir itme gücü oluşturduğu, ancak bu gücün zaman içinde uzayın derinliklerindeki görevlerde uzay aracına güç sağlamakta kullanılabileceği söyleniyor.

EmDrive'ı bir saçmalık olarak nitelendiren bilim adamları olduğu gibi, onun çalıştığına büyük bir inatla inananlar var. Aygıtın çalıştığı ise ne yazık ki şimdiye kadar kanıtlanmadı.

-

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *