Gerçek Taraf | Samsun Haber

Gerçek Taraf | Samsun Haber

Son Dakika Samsun Haberleri

Samsunspor Haberleri ve Gelişmeler

Samsun Güncel Haberleri

Yerel Haberler ve Analizler

Türkiye ve Dünya Gündemi

Bugün Samsun'da Yaşanan Olaylar

Samsun Hava Durumu ve Trafik Bilgileri

Son Dakika: Samsun'daki Sıcak Gelişmeler

Samsunspor Transfer Haberleri

Yerel Seçimlerde Samsun'un Gündemi

Gerçek haber halktan Taraf
35,9797 %0.23
37,3703 %-0.09
44,7694 %0.21
Ara
Gerçek Taraf / Samsun Haber SAMSUN Tekkeköy’den Gazzeli çocuklar için oyuncak bebek

Tekkeköy’den Gazzeli çocuklar için oyuncak bebek

Kreşi, oyun alanları, bayanlara yönelik toplantı, eğitim ve kurs sınıflarıyla kadın ve çocuklara hizmet veren Tekkeköy Belediyesi Hayme Ana Hanımlar Konağı’nda Gazze için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor.

  Gazze'de İsrail'in ablukası altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara yardım ulaştırılması amacıyla harekete geçen kadın kursiyerler,  Gazzeli çocuklar için atkı, bere, kazak ve oyuncak bebek yapıyor. El emekleri ile ürettikleri malzemelerle Filistin ve Gazze’ye destek veren kadınlar çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

  Örgü Eğitmeni Zekiye Çavuş, “5 yıldır bu kurumda örgü üzerine ve abajur yapımı üzerine eğitim veriyorum. Terlik, çocuk battaniyesi, hırkalar, yelekler gibi birçok üretim bu sınıfımızdan çıkıyor. Patikler, hırkalar, şapkalar birçok faaliyetlerimiz oluyor. Ayrıca Gazze’ye oyuncak bez bebek çalışması yapacağız” dedi.

  Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Hayme Ana Hanımlar Konağımızda kadın kursiyerlerimiz ele emeği göz nuru çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Burada Gazzeli çocuklar için yaptıkları üretimler için bizlerde üzerimize düşen her görevi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızı kadın konaklarımıza, düzenlediğimiz eğitim ve faaliyetlere katılmaya davet ediyorum” dedi. 

 

  Tekkeköy’den Gazzeli çocuklar için oyuncak bebek
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *