Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, engelliler adına kapı kapı dolaşıp para toplayanlara itibar edilmemesini isteyerek “Engelliler dilenci değildir, dolayısıyla kapı kapı dolaşıp para toplamazlar. Engellilerin adını kullanarak para toplamaya çalışan bu dolandırıcılara para kaptırmayın” çağrısında bulundu.
ENGELLİLER DİLENCİ DEĞİL
Engelli olduklarını ama asla dilenci olmadıklarını kaydeden Hakyemezoğlu, “Toplumda böyle bir bilincin oluşmasını engellemek istiyoruz. Bunun için de dik durarak toplumda engellilerin de var olduğunu kamuoyuna duyurmaya başladık. “değerlendirmesinde bulundu.
ŞEHİR DIŞINDAN GELEREK PARA TOPLUYORLAR
Engelliler için para toplayan kişilerin dolandırıcı olduklarını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, ‘Bu ekip yıllardır Samsun’da. Köylere gidip insanları kandırıyor. Onlarca kişi bizi arıyor derneğinize para mı topluyorsunuz diye. Defalarca söylüyoruz ne Samsun Şubesi olarak ne de Türkiye Sakatlar Derneği olarak asla para toplamıyoruz’ dedi.
Video: Haber 55