AK Parti’nin parti tüzüğünde bulunan 3 dönem kuralına göre AK Parti adayı olan kişi en fazla 3 dönem milletvekilliği ya da belediye başkanlığı yapabiliyor. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana uygulanan 3 dönem kuralı 12 Eylül 2015 tarihinde milletvekilleri için kaldırılmıştı. 3 dönem kuralı bu sene belediye başkan adayları içinde kaldırılmış olacak.
BAŞARILI BAŞKANLAR YENİDEN ADAY OLACAK
AK Partili belediyelerinin 2019’a yeni bir vizyonla gireceklerinin söyleyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Bu vizyona uygun mevcut belediyelerimizde devam edeceklerimiz var, yenilerimiz de olacaktır. Zaten 111 belediye başkanımız 3 dönemi doldurmuş durumda. Şu anda aksine bir karar olmadığı müddetçe bu karar devam edecek. Bu 111 belediye başkanımız içinde başarılı olanların yeniden aday olmasına partinin üst kurulu karar verecek” dedi.
SAMSUN’DA 4 BELEDİYE BAŞKANI TAKILMIŞTI
GerçekTaraf.com haber sitesinin haberine göre Samsun’da 17 ilçe, 1 büyükşehir belediye başkanlığı bulunuyor. Toplamda 18 belediye başkanlığı koltuğunda 17 AK Partili başkan bulunurken 1 belediye başkanlığı koltuğunda ise MHP’li belediye başkanı oturuyor.
AK Partinin 3 dönem kuralına göre Samsun’da 4 AK Partili belediye başkanı takılmıştı. Bu kural kaldırılınca 3 dönem kuralına takılan 4 isim yeniden başkanlığa AK Parti’den aday olabilecek. Başarılı olan başkanlar yeniden aday olabilme şansını yakalarken, çalışmayan başkanlar ise aday olamayacak.
İŞTE O İSİMLER
Yusuf Ziya Yılmaz - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı
Osman Genç - Canik Belediye Başkanı
Hüseyin Dündar - Çarşamba Belediye Başkanı
Murat İkiz - Havza Belediye Başkanı
Kaynak: Gerçek Taraf.com
![Çalışmayan Belediye Başkanına Yol Verilecek](https://www.gercektaraf.com/wp-content/uploads/calismayan-belediye--169169d4d4bd62589fe8.jpg)