Gerçek Taraf | Samsun Haber

Gerçek Taraf | Samsun Haber

Son Dakika Samsun Haberleri

Samsunspor Haberleri ve Gelişmeler

Samsun Güncel Haberleri

Yerel Haberler ve Analizler

Türkiye ve Dünya Gündemi

Bugün Samsun'da Yaşanan Olaylar

Samsun Hava Durumu ve Trafik Bilgileri

Son Dakika: Samsun'daki Sıcak Gelişmeler

Samsunspor Transfer Haberleri

Yerel Seçimlerde Samsun'un Gündemi

Gerçek haber halktan Taraf
35,9797 %0.23
37,3703 %-0.09
44,7694 %0.21
Ara
Gerçek Taraf / Samsun Haber SAMSUN Çarşamba Belediyesi 'Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı' yetiştirecek

Çarşamba Belediyesi 'Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı' yetiştirecek

Çarşamba Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında faaliyete geçirilen NEETPRO projesi çerçevesinde “Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı” alanında yetiştirilerek işgücü piyasasında istihdam edilebilirliklerini artırmak için 40 kursiyerin eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. 4 ay boyunca sürecek projenin başvuruları başladı. Mesleki Eğitim kapsamında kursiyerlere günlük 10 Euro da ödeme yapılacak. Son başvuru tarihi 29 Aralık Cuma. Başvurular Çarşamba Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü üzerinden alınacak. 15-29 yaş arası sigortası bulunmayan ve öğrenci olmayan herkes başvuruda bulunabilir.

Başvuralar belediyenin İnsan Kaynakları Müdürlüğüne

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “İstihdam kentler için oldukça önemli bir unsur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında faaliyete geçirdiğimiz projemiz ile de genç kardeşlerimize kendilerini geliştirecek alanlar sunmuş oluyoruz. Her iş alanında vasıflı eleman ihtiyacı artmakta. Bu tarz projeler bu anlamda da oldukça kıymetli. Kursiyerlerimiz hem “Hasta ve Yaşlı Bakım”ına dair nitelikli bir eğitim alacaklar hem de 4 ay sürecek bu kursumuz ile bütçelerine de katkı sağlayacaklar ” diye konuştu.

Proje ile mevcut işgücü piyasası ihtiyaçlarına dayalı olarak istihdamda, eğitimde veya öğretimde olmayan gençlerin istihdamını artırmak amaçlanıyor. Aynı zamanda projedeki diğer hedefler ise, yaşlı bakımı ve sağlık sektörünün mevcut işgücü ihtiyacına yönelik eğitimler sağlamak ve bu alanda eğitime katılan kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak.

Mesleki Eğitim kapsamında kursiyerlere; 160 saat Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Desteği programının yanı sıra 6 saat özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmesi teknikleri, 9 saat diksiyon, 4 saat iş sağlığı ve güvenliği, 12 saat iş hayatında imaj yönetimi, 4 saat çalışma mevzuatı ve işyerinde temel haklar 6 saat etkili iletişim becerileri, 9 saat topluluk önünde konuşma ve kişisel raporlama, 6 saat stratejik ve analitik düşünme, 4 saat cinsiyet rolleri olmak üzere toplam 60 saat de destekleme kişisel gelişim eğitimleri de verilecek.

 

Çarşamba Belediyesi 'Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı' yetiştirecek
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *