İlkadım Belediyesi İle KADEM Arasında Protokol İmzalandı

SAMSUN HABER: İlkadım Belediyesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun İl Temsilciliği arasında, kadınlara yönelik fırsat eşitliği sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Kadınların Toplumsal Hayatta Daha Güçlü Olması Hedefleniyor

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve KADEM Samsun İl Temsilcisi Senagül Sohum’un katılımıyla gerçekleşen protokol töreninde, kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol almasını sağlamak, şiddetle mücadele etmek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek gibi hedefler ön plana çıktı.

Protokol kapsamında, Samsun’da yaşayan kadınların bilgi ve yeteneklerini geliştirebilmeleri için çeşitli eğitim ve destek programları düzenlenecek. Ayrıca, kadınlara yönelik farkındalık projeleri hayata geçirilerek, sosyal ve ekonomik alanda güçlenmeleri sağlanacak.

Kadın Girişimciliğine ve Eğitim Programlarına Destek

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, KADEM ile yapılan iş birliğinin kadınlara yönelik projeleri daha da güçlendireceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek ve fırsat eşitliği sağlamak adına KADEM ile önemli bir iş birliği gerçekleştirdik. Bu protokol çerçevesinde kadın girişimciliğini artırmak, şiddetle mücadele etmek ve kadınların sosyal hayatta daha aktif rol almasını sağlamak için çeşitli eğitim programları düzenleyeceğiz. İlkadım Belediyesi olarak kadınların yanında olmaya ve onların gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

KADEM Samsun İl Temsilcisi Senagül Sohum da kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak bu iş birliğinin önemine vurgu yaparak, sürecin aktif bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER