Soykırım planının arkasındaki isim olan İsrailli general, Gazze'de hedefe ulaşılamadığını kabul etti

İsrailli emekli general, Gazze'ye yönelik "General Planı" olarak da bilinen soykırım planının mimarı olarak biliniyor. Son açıklamalarında ise, planın başarısız olduğunu itiraf etti. Generalin bu açıklamaları, planın gerçekleşme sürecinde yaşanan gelişmeler ve sonuçları hakkında önemli ipuçları veriyor.

İsrail'in Eski Güvenlik Konseyi Başkanı "Gazze Savaşı'nda Başarısız Olduk" İtirafında Bulundu

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski başkanı ve Filistinlileri bölgenin kuzeyinden etnik olarak temizlemeye yönelik askeri stratejinin mimarı emekli General Giora Eiland, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında "fena halde başarısız olduğunu" ifade etti. Eiland, "General Planı" adı verilen soykırım planının da mimarlarından biri olarak biliniyor.

Plan, İnsani Yardımın Kesilmesini ve Geri Dönüşün Engellenmesini İçeriyordu

Plan, insani yardımın kesilmesini ve yerinden edilmiş halkın geri dönüşünün engellenmesini içeriyordu. General Eiland, İsrail medyasına yaptığı açıklamada, "Gazze anlaşmasına baktığımızda İsrail Refah Sınır Kapısı'nı açtı, Netzarim Koridoru'ndan çekildi ve binlerce Filistinli kuzeye geri döndü. Siviller kalırsa Hamas da kalacaktır. Korkunç saldırılara maruz kalmak dışında hiçbir şey elde edemeyiz." şeklinde konuştu.

İnsani Yardımın Artması Eleştirildi

Eiland, ateşkes anlaşması kapsamında Gazze'ye ulaşan insani yardımın artmasını eleştirerek, İsrail'in bölgeye gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaçların girmesine izin vermek yerine kuşatmayı sıkılaştırması gerektiğini savundu. İsrail, bölgede açlığı bir silah olarak kullandığı iddialarıyla da karşı karşıya kalmıştı.

Açlık Sebebiyle Çoğu Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze'deki savaş sürecinde açlık sebebiyle birçok bebek ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Eiland'ın açıklamaları, İsrail'in Gazze politikalarının yarattığı insani krizi bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Mepa News

İLGİLİ HABERLER